עוגיות קוואקר בריאות וקלות להכנה

מחפשים אחר מתכון בריא וקל להכנה שהוא גם נשנוש מתוק ופריך? לפניכם מתכון מעולה להכנת עוגיות קוואקר בריאות ומענגות.

מצרכים למתכון: ביצה אחת, רבע כוס סוכר חום, רבע כוס סילאן, רבע כוס טחינה גולמית (מומלץ משומשום מלא), רבע כוס שמן קנולה, כפית שטוחה של קינמון, חצי כפית של גרידת תפוז (מתפוז טרי כמובן), קורט מלח, חצי כוס של קוואקר, כפית אבקת אפייה, חופן של אגוזי מלך קצוצים גס, חצי כוס קמח שיפון מלא ו-50 גרם שוקולד מריר (שהם לערך חצי חבילת שוקולד). כמות המצרכים המתוארת לעיל מיועדת להכנת כ-30 עוגיות קוואקר טחינה פריכות, בריאות וטעימות להפליא.

אופן הכנת העוגיות: תחילה, הניחו בקערה גדולה את הביצה, הסילאן, הטחינה הגולמית, הסוכר, השמן והתבלינים ולאחר מכן ערבבו הכול עד לקבלת תערובת אחידה. במקביל לפעולת הערבול הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה, אגוזי המלך והשוקולד המומס, וזאת עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. בשלב השני חממו את התנור לחום של 170 מעלות ובאמצעות כף הרכיבו לעצמכם עוגיות מהתערובת. את העוגיות סדרו על גבי נייר אפייה בתבנית –שימו לב: כל עוגיית קוואקר היא למעשה כף מתוך התערובת אותה הכנתם. עם סיום סידור העוגיות מהתערובת בתבנית, הכניסו לתנור למשך כ-20 דקות והתוצאה: עוגיות טעימות ובריאות בשילוב טחינה וקוואקר. לאחר האפייה מומלץ לקרר לפני ההגשה ולאחסן אותם באריזת פלסטיק אטומה.

רוצים עוד קוואקר מתכון טעים להפליא? להלן מתכון להכנת מאפינס תפוחי עץ, חמוציות וקוואר. המצרכים למתכון: 100 גרם חמאה (רכה), תפוח עץ אחד גדול הקלוף וחתוך לקוביות קטנות, 50 גרם קוואקר (שהם בערך חצי כוס), 100 גרם קמח לבן (שהם לערך חצי כוס וכף נוספת), כפית אחת של אבקת אפייה, קורט מלח, 80 גרם סוכר לבן, 2 ביצים, 100 גרם סוכר חום, 1 כף ברנדי ו-50 גרם חמוציות מיובשות. אופן הכנת קוואקר מתכון למאפינס: חממו תנור ל-175 מעלות ובמקביל שמנו תבנית מאפינס באמצעות החמאה. לאחר מכן ערבבו את קוביות תפוחי העץ ביחד עם הקמח והוסיפו את הקוואקר, אבקת האפייה והמל. בתוך קערת מיקסר הניחו את החמאה ושני סוגי הסוכר וערבלו למשך כ- דקות עד לקבלת תערובת אווירירית. הוסיפו בהדרגה את הביצים וערבלו למשך 3 דקות נוספות. עם קבלת תערובת תפוחה, הוסיפו את הברנדי וערבלו קלות ולתוך התערובת הוסיפו את תערובת הקמח, קוביות תפוחי העץ והחמוציות המיובשות. לאחר מכך, צקו כ-2 כפות תערובת לכל שקע בתבנית המאפינס ואפו במשך כ-30 דקות. הקפידו לצנן היטב ובתיאבון…

 

 

עיצוב: theblackrock.net | תרגום והסבה לעברית - מאסטרגייט | Theme by Brampton Web Design